Werkzaamheden station Harderwijk

01-08-2015 15:01

Sinds woensdag 29 juli rijden er geen treinen langs station Harderwijk. De tunnel is namelijk op zijn juiste plek geschoven. Hiervoor is eerst het spoor weggehaald. Daarna is er een enorme hoeveelheid zand afgegraven.Afgelopen vrijdag kon toen het schuiven van de tunnel beginnen. In de nacht van vrijdag op zaterdag is dit werk voltooid en de tunnel staat dus nu op de goede plek. Ik ben vandaag wezen kijken en heb diverse foto's en filmpjes gemaakt. In onderstaand filmpje kun je de bedrijvigheid op het bouwterrein zien.

Station Harderwijk, 1 augustus 2015 tunnel werkzaamheden

Hierboven een overzichtsfoto van het geheel. We zien de tunnel waar de weg doorheen komt op zijn plaats liggen. Links achter de gele graafmachine zien we een ijzeren kooi staan waar de liften in komen. Deze kooi moet nog rechts naast de tunnel geplaatst worden door de grote blauwe kraan die we zien staan. Terwijl ik dit schrijf is dit inmiddels al gebeurd.

Station Harderwijk, 1 augustus 2015 tunnel werkzaamheden

Op bovenstaande foto zien we het oude stationsgebouw wat gesloopt gaat worden. Duidelijk te zien is dat ze de bovenleiding in tegenstelling tot de vorige buitendienststelling hebben laten hangen. De constructie op de overkapping is om de bovenleiding omhoog te houden.

Station Harderwijk, 1 augustus 2015 werkzaamheden

Station Harderwijk, 1 augustus 2015 werkzaamheden

Station Harderwijk, 1 augustus 2015 werkzaamheden

Ook de fietsenstalling die we rechts op de bovenstaanden twee foto zien staan, gaat de verbouwing niet overleven. Ongeveer op deze locatie komt het nieuwe dynamische busstation. Het huidige busstation wordt dan ook gesloopt. Dit geldt ook voor het huidige stationsgebouw. Daarom waren ze allebei nog wel een foto waard.

Station Harderwijk, 1 augustus 2015 werkzaamheden busstation

SStation Harderwijk, 1 augustus 2015 werkzaamheden busstation

Wegens de werkzaamheden reden er geen treinen tussen Nunspeet en Amersfoort Schothorst. In plaats van treinen reden er bussen. Op onderstaande foto staan twee van deze treinvervangende bussen. 

Station Harderwijk, 1 augustus 2015 treinvervangende bus bussen

De werkzaamheden bij station Harderwijk zijn hier live te volgen op webcams.